Conferinţa Internaţională a Bibliotecarilor la Bacău



     Timp de două zile (17-18 mai) la Bacău s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională a Bibliotecarilor, organizată de Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România şi Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza”, în parteneriat cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi şi Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean, care a reunit 180 de bibliotecari din România, SUA, Republica Moldova şi Ucraina.

     Deschiderea a avut loc joi, 17 mai, ora 9.30, în Aula Moldova a Universității „George Bacovia”, iar seara, de la ora 18.00, la Teatrul Municipal Bacovia, a fost lansat volumul „Oarecum anacronic”, de Dan Petrușcă, într-un eveniment numit „Poezie&Pasiune”, la care invitați speciali au fost Nora Iuga și Constantin Dram. Tot atunci, a fost pregătit un recital susținut de Cvartetul „Consonanțe” (Alexandra Elefterescu, Andrei Onofrei, Ștefan Epuran și Iulian Bolog) și un moment poetic cu actrițele Eliza Noemi-Judeu și Denise Ababei.

     Vineri dimineață, lucrările de specialitate au continuat în sala multimedia a bibliotecii, iar seara, începând cu ora 19.00, la la Sala Ateneu, invitați speciali au fost Sofia Vicoveanca și Florin Piersic, într-un eveniment intitulat „Unirea bibliotecilor”.

     În final, cele dimensiuni ale conferinţei - profesională şi culturală şi-au atins scopul, fiind o avanpremieră la sărbătoarea din luna iunie, când Biblioteca „Costache Sturdza” împlineşte 125 de ani de existenţă.




















































































Comentarii