Sfințirea Crucii aflate la întrarea în Cimitirul vechi




     Duminică, 4 noiembrie 2018, la Vancicăuți, raionul Noua Suliță, a avut loc serviciul de sfințire a Crucii aflate la întrarea în Cimitirul vechi, situat pe strada Principală.

     La serviciul de sfințire a participat un sobor de preoți printre care: protoiereul mitrofor Victor Vârnov, preotul paroh Ioan Mițiței, preotul Aurel Pițul. Slujitorii de cult s-au rugat pentru Pacea, sănătatea și bunăstarea locuitorilor întregului sat, sfințind totodată o cruce imensă realizată din piatră.
     Pe lângă mulțimea de credincioși, la eveniment au mai a fost prezenți: președintele asociației agricole „Spicul de Aur” Ștefan Gligor, șefa administrației raionale de stat Eugenia Boico, primarul comunității teritoriale unite Noua Suliță Maria Nicorici, primarul satului Vancicăuți Marian Calancea, primarul satului Costiceni Vladimir Lupoi, consilieri locali, funcționari publici, profesori și oaspeți din alte localități.
     Lucrările de amenajare a vechiului cimitir, au fost finanțate de către asociația agricolă „Spicul de Aur”, președinte Ștefan Gligor.

Detalii pe:












































































































Comentarii