Zilele școlii băcăuane 2018 la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău



     La 5 octombrie 2018, în cadrul Zilelor școlii băcăuane, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a organizat o masă rotundă cu tema „Şcoală românească din perioada interbelică”, activitate moderată de directorul colegiului Călin Boambă și profesorul Mitică Pricopie.

     La cea de-a doua ediție, a proiectului Zilele școlii băcăuane, inițiat și coordonat de Casa Corpului Didactic Bacău, prin directorul Gabriel Leahu au participat: profesori de istorie, de limba și literatura română, geografie, de științe sociale, iar invitați speciali au fost oaspeți din comunele Vancicăuți și Mahala, regiunea Cernăuți, Ucraina și Costești, raionul Ialoveni, Republica Moldova.
     Profesoara Ramona Jitaru, a făcut o prezentare scurtă despre școala românească din România, Ucraina și Republica Moldova. La această masă rotundă, din raionul Noua Suliță, au fost prezenți profesorii: Eduard Organovici, de la școala din Vancicăuți, Angelica Mitriuc, de la școala din Ostrița, Elena Bujenița, de la școala din Mahala, și fotoreporterul Sergiu Barbuța. Din Republica Moldova la eveniment au fost prezenți: Vladimir Toderașcu, maestru artistic, alături de viceprimarul localității Costești, Andrei Țurcan, și profesorii din două licee Ana Cimpoacă și Eugenia Bordeianu. S-au alăturat Vasile Luca și Ilie Bîrzu, consilieri locali municipiul Bacău, profesorul universitar doctor Ioan Dănilă, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Mihai Țibu, Marcel Boghiu, soții Aurica și Ciprian Iftimiu - reprezentanți de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română în Bucovina – organizația Bacău.
     La încheierea evenimentului a avut loc un moment artistic susținut de elevii Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.
     În Aula Universității Vasile Alecsandri, Bacău, a avut loc conferința „Ideea de unitate la români“, care s-a adresat cadrelor didactice de istorie și profesorilor din învățământul primar, moderată de directorul CCD, profesorul universitar doctor Gabriel Leahu.

Detalii pe:





































































































































































Comentarii