„Ghiocelul” din Vancicăuți la festivalul de folclor „Zestrea” din Bacău







     La 26 octombrie 2019 ansamblul folcloric „Ghiocelul” din comuna Vancicăuți, a participat la festivalul de folclor „Zestrea” din Bacău.

     Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală „Ca La Noi”, președinte Camelia Roșu, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău. Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Județean Bacău, în baza Legii nr. 350/2005 privind finanțările nerambursabile.

     Colectivul, condus de profesorul Vladimir Rața, a fost însoțit de consilierul local Eduard Ogranovici, activistul Alexandru Muntean, profesoara Aurelia Ceban, conducătorul artistic de la Casa de Cultură din Costiceni Alexandru Druc și administratorul blogului „Valea Prutului” Sergiu Barbuța.

     Manifestarea a început cu o slujbă religioasă de pomenire a rapsozilor populari și a personalităților băcăuane care au influențat cultura tradițională și arta populară băcăuană, desfășurată la biserica Sf. Nicolae.

     Imediat după aceasta s-a desfășurat parada ansamblurilor folclorice, în frunte cu Ştefan cel Mare şi Sfânt călare pe cal (artistul Petru Bodirlău din Vicovu de Sus – Suceava), ce s-a deplasat prin centrul Bacăului până la Teatrului de Vară „Radu Beligan”.

     În cadrul spectacolului, pe lângă ansamblul „Ghiocelul” din Vancicăuți, au evoluat de formații muzical-coregrafice, ansambluri de copii, tineri și maturi, din județele Bacău, Suceava, Neamț, Iași, Botoşani, iar printre soliști s-au numărat interpreții Maria Şalaru, George Cojocorescu, Natalia Camelia Proţiuc (Cernăuţi), Vasile Olaru (Chişinău), Otilia Purcaru, Claudia Tamaş, Diana Sârbu, Oana Creţu, Iuliana Covaci şi mulţi alţii. Spectacolul l-a încheiat artistul Mihai Trăistariu, care a fost invitatul special al ediției a VI-a a festivalului de folclor „Zestrea”.

     De menționat că ansamblul „Ghiocelul” din comuna Vancicăuți, a fost pentru a doua oară în județul Bacău, România, la invitația Doamnei Camelia Roșu și Asociației Culturale „Ca La Noi”. Anul trecut „Ghiocelul” a participat la ediția a II a festivalului „Cununa Munților”.






     Mai multe pe:





























































Comentarii